Sommartips för hål i öronen: A sun hat is ideal to protect newly pierced ears
De zomer, en zeker de zomervakantie, is de ideale tijd om oorgaatjes te laten zetten. Door even uit de “dagelijkse sleur” te zijn is het niet alleen gemakkelijker om gewoon te raken aan de nieuwe oorringen, maar ook aan de verzorging-routine. Het is vooral handig voor ouders van kinderen die tijd hebben om te leren hoe ze voor hun nieuwe oorgaatjes moeten zorgen. De verzorging neemt weinig tijd in beslag, maar twee minuten meer of minder ‘s ochtends, kunnen het verschil maken of uw kind de bus naar school neemt of niet.

Veel ouders kiezen bewust de zomervakantie omdat ze de wens van hun kinderen om op de eerste schooldag oorgaatjes te hebben, willen laten uitkomen. Velen bevorderen hiermee de verantwoordelijkheid van hun kind, door de verzorging van de oren aan de kinderen over te laten nadat de instructies zijn uitgelegd. Lange oorbellen moet uitgenomen worden tijdens fysieke activiteiten. Soms moeten zelfs kleine oorbellen uitgenomen worden om veiligheidsredenen. Omdat nieuwe oorgaatjes zes weken in de oren moeten blijven zitten, is de zomer een geschikte tijd hiervoor, voor het geval dat oorbelletjes niet zijn toegelaten tijdens bijvoorbeeld sportactiviteiten op school of in sport-clubs.

De volgende zomer-tips geven antwoord op vragen die vaak gesteld worden:

Kunnen we op vakantie gaan met nieuwe oorgaatjes?

Ja, dat is geen probleem als je niet vergeet de oorgaatjes van je kind twee keer per dag te verzorgen. Vergeet ook niet je Studex After Piercing Lotion en wat wattenschijfjes mee te nemen. Kies de 100 ml fles zodat je genoeg vloeistof bij je hebt. Als je van plan bent met het vliegtuig op vakantie te gaan, vergeet dan niet het flesje in een doorzichtig plastic zak te doen omdat dit vaak verplicht is bij vliegvelden. Het is ook een goed idee om reinigingsdoekjes mee te nemen, dan hoef je niet je handen te wassen bij het verzorgen van de oren.

Kan ik gaan zwemmen met mijn nieuwe oorgaatjes?

Sommartips för hål i öronen: Lakes and ocean water are better for newly pierced ears than chlorine pools
Wanneer mogelijk is het best om publieke zwembaden te vermijden tot zes weken na het zetten van de oorgaatjes (tot twaalf weken voor oorgaatjes in het kraakbeen). Ten slotte levert elk oorgaatje een wondje op dat zuiver en steriel gehouden moet worden. Het is verstandig weg te blijven van zwembaden die chloor gebruiken, omdat chloor en andere chemicaliën de huid kunnen uitdrogen en irriteren.

Het is ok om in meren en zeeën te zwemmen waar de waterkwaliteit goed is. Net zoals je zou doen na het nemen van een douche, moet je na het zwemmen de oorgaatjes verzorgen. Dit is een snelle en makelijke procedure. Denk eraan je handen eerst schoon te maken. Zand kan van de oren afgespoeld worden met schoon water.

Hoe kan ik mijn oren beschermen tegen een zonnebrand?

Je oren zijn gevoelig en moeten beschermd worden tegen de zon. Jou zou echter geen zonnecrème moeten gebruiken als je nieuwe oorgaatjes hebt. In plaatst van zonnecrème zou je jouw of de oren van je kinderen moeten beschermen met een zonnehoed of een hoofddoek.

Conclusie:

Nieuwe oorgaatjes zijn nooit een probleem, of je nu op vakantie bent, op het strand, aan het wandelen bent of betrokken bent in andere activiteiten. Je zult snel wennen aan de noodzakelijke verzorgingsroutine. Als je terug bent van je vakantie, goed uitgerust en een goed humeur hebt zullen je oorbellen je dat extra beetje gloed geven. 🙂

Let wel: Deze tips moeten niet gezien worden als medisch advies. Als je medische vragen hebt, contacteer dan je arts.