Waar kan ik mij oorgaatjes laten zetten met de Studex-apparaatjes?

Honderden juweliers, sieradenwinkels alsook schoonheidsspecialistes en piercing en tattoo winkels en ook een toenemend aantal drogisterijen in de Benelux gebruiken onze hoogwaardige apparaatjes en steriele oorbellen. Stuur ons alleen maar uw postcode via ons contactformulier of bel ons op het nummer +32(089-712902). Wij geven u graag het adres van een van onze Studex-partners in uw regio. Er zijn er meer dan 2100!!!
Indien u een Studex-Partner buiten de Benelux zoekt, helpen wij u graag aan het adres van onze collega’s in het buitenland. U vindt deze ook hier: Internationale vestigingen.

Kan ik mijn oude schietoorbellen meebrengen om gaatjes te laten zetten?

Nee, bij de winkels die met onze Studex-apparaatjes werken, gaat dat niet, omdat onze apparaatjes zo gemaakt zijn, dat het oorgaatje met een steriele schietoorbel gemaakt wordt. Deze schietoorbellen leveren wij aan onze klanten in steriele verpakkingen. Vanuit deze verpakkingen worden de oorbellen samen met de sluitingen (pousettes) direct in het apparaat geplaatst. Tijdens het maken van de oorgaatjes worden niet alleen de oorbellen in het oor gezet, maar worden tegelijkertijd de sluitingen (pousettes) op de oorbellen geplaatst. Daardoor wordt het nieuwe oorgaatjes niet onnodig aangeraakt. Onze apparaatjes functioneren alleen met de bijpassende Studex-schietoorbellen. Gedetailleerde informatie over onze diverse systemen vindt u hier: Veilig gaatjes zetten
In vergelijking tot oude schietoorbellen bieden de schietoorbellen van onze systemen vele voordelen:

  • Ze zijn steriel verpakt en helpen u zo, ontstekingen en infecties aan uw nieuwe oorgaatjes te vermijden.
  • Ze worden in verschillende materialen aangeboden, die u zelf uitzoeken kunt.
  • “Schietoorbel” betekent bij ons niet “saai uitziende oorbel” – onze schietoorbellen zien er geweldig uit en bieden u een veelvoud aan verschillende modellen, waardoor u vanaf het begin “trendy” oorbellen draagt.

Hoe lang moet ik de eerste oorbellen in mijn oor laten?

Laat de eerste oorbellen minstens 6 weken in uw oor, zonder ze eruit te halen. In het kraakbeen laat u de oorbellen minsten 12 weken onafgebroken in uw oor.
Na 6 weken (bij de oorlel) oftewel 12 weken (in het kraakbeen) kunt u de oorbellen verwijderen en meteen door een oorbel van uw keuze vervangen.
Draag de eerste 5 maanden (bij de oorlel) oftewel de eerste 12 maanden (in het kraakbeen) alleen oorstekers als sieraad. De stift van de oorsteker zou van nikkelafgiftevrij chirurgisch staal of een ander anti-allergisch materiaal moeten zijn. Alle Studex-oorbellen van de Sensitive lijn zijn optimaal als vervolg oorbel geschikt. In de winkel die uw vertrouwen heeft vindt u ook andere hoogwaardige oorstekers, bijv. van echt goud, die u perfect als vervolg oorbel kunt dragen. Voor het kraakbeen raden wij barbells aan.
Wanneer u deze richtlijnen in acht neemt en uw nieuwe oorgaatjes goed verzorgt, zult u het meeste plezier van uw oorbellen hebben. Gebruik daarvoor het beste onze Verzorgingshandleiding.

Wat kost het om gaatjes te laten zetten?

Natuurlijk zult u bij verschillende winkels ook verschillende prijzen vinden. Bij juweliers, sieradenwinkels, schoonheidsspecialisten, piercing- en tattoo winkels, alsook bij drogisterijen, die onze hoogwaardige Studex-apparaten gebruiken, is de prijs voor het gaatjes zetten bij de prijs van de oorbellen inbegrepen. Een goede prijs voor professioneel gezette oorgaatjes met steriele schietoorbellen bij een getrainde Studex klant ligt tussen de 10 en 27 Euro per paar, afhankelijk van het design en het materiaal.

Doet gaatjes zetten pijn?

Dit is een van de vragen, die ons het meeste gesteld worden. Met onze apparaatjes is het zetten van gaatjes een kwestie van seconden. Het enige wat u zult voelen is een klein prikje. Met ons Studex System75™ merkt u nauwelijks, dat het gaatje al gemaakt is. Zelfs voor kinderen is dit systeem bijzonder goed geschikt. In onze video ziet u, hoe onze klanten nauwelijks met de ogen knipperen, terwijl het gaatje gemaakt wordt. Dat komt van de ene kant door onze gepatenteerde systemen, en van de andere kant, doordat wij onze klanten zorgvuldig trainen. Wij zijn er trots op, u als consument de best mogelijke ervaring te kunnen bieden op het gebied van het zetten van gaatjes.

Vanaf welke leeftijd kan men bij kinderen oorgaatjes zetten?

Deze vraag wordt vooral vaak door ouders gesteld. Graag geven wij u hier enkele feiten en aanbevelingen:

 

De vraag naar het “beste” of “juiste” tijdstip om oorgaatjes te zetten, kan men niet in het algemeen beantwoorden. Wij zijn in meer dan 70 landen op 6 continenten met onze systemen en oorbellen present en weten daarom, dat er overal verschillende meningen bestaan hieromtrent. In elke cultuur vindt u dus verschillende antwoorden. In enkele culturen, zoals bijv. in Mexico of de Middellandse Zee, is het traditie, bij kleine meisjes reeds als baby oorgaatjes te zetten. In andere culturen zijn er mensen, die het zetten van oorgaatjes bij kinderen in het algemeen fout vinden. In de Benelux zien wij een trend dat de leeftijdsgrens steeds verder daalt, vooral wanneer de ouders van het kind en zeker de moeder, zelf oorbellen draagt. Alles bijeen neemt de trend echter duidelijk toe.

Wij zeggen ouders in het algemeen niet, wat zij doen of laten moeten. Als men ons vraagt, raden we de ouders aan te wachten totdat het kind de belangrijkste inentingen (zoals Difterie en Tetanus) heeft gehad. Deze informatie kan de kinderarts u zeker geven. Verder zullen wij u adviseren af te wachten, totdat uw kind zelf aangeeft dat ze gaatjes wil hebben. Sommige kinderen willen graag met 5 jaar oorgaatjes, andere pas met 15 jaar, weer andere nooit.

Wanneer u en uw kind besloten hebben om oorgaatjes te laten zetten, doe dan uw kind (en daarmee natuurlijk ook u zelf) een groot plezier door een winkel uit te zoeken waar men met Studex systemen werkt. Hier kunt u er namelijk zeker van zijn, dat u de beste kwaliteit geboden krijgt: Studex-systemen om gaatjes te zetten zijn wereldwijd  leidend. Voor kinderen raden wij bijzonder graag ons Studex® System75™ aan. Met deze nieuwe, gepatenteerde technologie voelen kinderen nauwelijks dat de gaatjes gezet worden. Daarbij komt dat met dit systeem het zetten van gaatjes zo goed als geruisloos gaat, waardoor uw kinderen niet schrikken. Uw winkelier is zeer goed opgeleid. De schietoorbellen zijn steriel, en u en uw kind kunnen in alle rust werkelijk schattige designs in hoogwaardige materialen uitzoeken. Voor de allerkleinsten biedt onze baby lijn hele leuke en mooie schietoorbellen met een mooie geschenkverpakking.

Wanneer u kind de oorbellen samen met u mag uitzoeken, verheugt het zich op het resultaat en concentreert zich minder op het zetten van de oorgaatjes. Ook uw gesprek met het kind vooraf aan het oorgaatjes zetten beïnvloed uw kind: Spreek niet van “steken” en al zeker niet “schieten” van de oorgaatjes, maar van “zetten” of “maken”. spreek ook niet van een pistool of dergelijke, maar van bijv. een “apparaatje” of “toestelletje” of zo. (Technisch is het terecht, dat bij Studex System75 de oorgaatjes “gestoken” worden. Het gaat hier dan ook niet over een “tang” of “pistool”, en er wordt niet “geschoten” of “geknepen”). Zoek een goede winkel uit, die met het Studex-produkt werkt, en ga van te voren gewoon eens een keer met uw kind naar binnen om op uw gemak de oorbellen uit te zoeken, die later gebruikt gaan worden om de oorgaatjes te zetten. Wanneer uw kind bij het volgende bezoek bijv. die vriendelijke juwelier al kent, is het veel meer ontspannen. U kent dat beslist van een bezoek aan de huisarts met uw kind: spuiten maken de kinderen bang, ook al is het helemaal niet slecht. In vergelijking met een spuit voelen de kinderen het zetten van oorgaatjes met Studex System75 nauwelijks.

Zeer belangrijk is de verzorging van de nieuwe oorgaatjes. Bij kinderen hebt u als ouder natuurlijk ook mede de verantwoordelijkheid. Let absoluut op onze verzorgings-instructies. Bespreek ook met uw kind (afhankelijk van de leeftijd), hoe het zelf kan meehelpen, dat de nieuwe oorgaatjes snel genezen. Let er bijvoorbeeld op dat de sluiting (pousette) in geen geval te dicht bij het oorgaatje komt, zodat er hier genoeg lucht bij komt. (daarom zijn onze sluitingen ook open aan de achterkant; wij willen zeker zijn dat het oorgaatje niet afgesloten wordt).

Wij ontvangen zeer positieve Feedback van de ouders, die bij een van onze klanten oorgaatjes met hun kinderen hebben laten zetten. Deze zijn zowel met het resultaat als met de afloop heel tevreden en blij. Wij zouden het heel prettig vinden, als u uw ervaring met ons wil delen.

Hier vindt u informatie over onze Baby Line speciaal voor kleine baby-oortjes.

Hoe verzorg ik mijn nieuwe oorgaatjes het beste?

Een goede verzorging van uw nieuwe oorgaatjes is zeer belangrijk. Let daarom goed op onze verzorgings-instructies. Als ouders neemt u de verzorging waar of bij oudere kinderen helpt u hen hier aan te denken.

Ik geloof dat mijn oorgaatje ontstoken is. Wat kan ik doen?

Ontstekingen aan de oorgaatjes kan u voorkomen, wanneer u steriele oorbellen gebruikt en uw oorgaatjes na het zetten regelmatig verzorgt. Let er op dat u de sluiting (poussette) niet te dicht tegen het oorgaatje aan duwt, zodat er genoeg lucht bij het oorgaatje komt. Dat verbetert  het  genezingsproces. Verder moet u er op letten, oorbellen te dragen van een materiaal, dat u goed verdragen kan en die aan de gezondheids richtlijnen voldoen. Onze Studex schietoorbellen zijn steriel verpakt. Onze andere oorbellen van de Sensitive serie zijn anti allergisch, nikkelafgifte-, lood-, cadmium- en kobaltvrij en daarom een goede keuze.

 

Zou desondanks toch een keer een ontsteking ontstaan, dan helpt bijv. onze Studex After Piercing Lotion, die u bij onze Studex-klant bij u in de buurt kunt krijgen. Wij bevelen aan om meteen de 100-ml-Fles te kopen.

Bij nieuwe oorgaatjes mag u de schietoorbellen niet verwijderen, wanneer u de lotion aan de voor- en aan de achterkant op het oorgaatje doet, omdat dit anders dichtgroeien kan.

Bij genezen oorgaatjes (na minstens 6 weken ononderbroken dragen van de schietoorbellen) kunt u de oorbellen verwijderen, omdat de genezen oorgaatjes niet meer dicht groeien. Voordat u nu nieuwe, andere oorbellen indoet, kunt u deze eveneens met  Studex After Piercing Lotion reinigen.

Wanneer u problemen krijgt tijdens het dragen van oorbellen van andere fabrikanten (bij volledig genezen oorgaatjes) kan het ook zo zijn, dat u op dit materiaal allergisch reageert. Dan bevelen wij aan, deze oorbellen uit te doen, totdat de oorgaatjes weer genezen zijn met behulp van After Piercing Lotion.Enkele dagen later kunt u oorbellen dragen, waarvan u zeker weet dat u ze goed kunt verdragen. U kunt eventueel op een later tijdstip nogmaals testen of u inderdaad allergisch op de nieuwe oorbellen reageert. Indien dit zo is, moet u in de toekomst opletten dat u alleen materiaal draagt, dat goed voor uw oren is.

Zelfs oorgaatjes, die u al jaren heeft, kunnen een keer ontsteken, ook wanneer u oorbellen draagt, die u tot dan toe goed kon verdragen. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren door kleine scheurtjes, die ontstaan bij het aan- en uitdoen van sjaals of mutsen. Ook in dit geval kunt u de oorgaatjes met Studex After Piercing Lotion verzorgen. Eventueel wisselt u voor een tijdje naar kleine oorbellen, die u eerst reinigt met de lotion.

Een lichte pijn en roodheid, die direct na het gaatjes zetten optreden, zijn volledig normaal. Wanneer u onze verzorgings-instructies opvolgt, zouden deze na 48 uur verdwijnen.
Bij onevenredig veel pijn, zwelling of roodheid, wordt aangeraden onmiddellijk een arts te raadplegen!
Ga niet lichtzinnig om met piercings in het kraakbeen van het oor! Wanneer u hierbij verzuimt, de verzorgings-instructies zorgvuldig op te volgen of bij complicaties een arts op te zoeken, kan het tot permanente schade in het kraakbeen leiden. Treuzel in zulke gevallen niet: u zult blij en opgelucht zijn, wanneer u op tijd bij een arts was.

Groeien oorgaatjes weer dicht?

Pas gezette oorgaatjes en nog niet genezen oorgaatjes zullen dichtgroeien, wanneer men de oorbellen eruit haalt. Daarom moet men de eerste oorbellen minstens 6 weken in de oorlel of 12 weken in het kraakbeen ononderbroken laten zitten.
Eenmaal volledig genezen oorgaatjes groeien daarentegen niet meer toe. In het gaatje ontstaat binnenin rondom een nieuwe huid, die daarmee de ontstane, door het gaatje te zetten “wond” afsluit. Soms ontstaat de indruk van het dichtgroeien, omdat zich binnenin een talkdruppel vormt, wanneer men een tijdlang geen oorbellen meer draagt.