Vintertips för öronhåltagning och örhängen
Een koude winter is de tijd voor warme mutsen, hoeden, capuchons, zachte sjaals en dikke rolkraag pullovers . Hoe kouder het buiten is, hoe warmer wij ons aankleden. Ook hals en oren proberen wij zo goed als mogelijk warm te houden.

Met oorbellen, is dit niet altijd zo gemakkelijk. Lange oorbellen blijven nogal een vasthangen in dikke sjaals. En ook in bij het aan- en uitkleden van hoofddeksels en truien vergeten we vaak dat we bij oren met oorbellen voorzichtig moeten zijn.

Zo komt u met uw oren en oorbellen goed de winter door:

  • Draag in de winter vaker oorstekers, want deze blijven niet zo snel vasthangen aan sjaals, mutsen en pullovers.
  • Doe uw oorbellen of oorstekers pas aan, nadat u uw pullover heeft aangedaan, zodat u die niet over uw oorstekers of oorbellen moet trekken.
  • Verzorg uw oren met After Piercing Care-Producten, want uw oorlelletjes kunnen gemakkelijk beschadigd worden, wanneer u met uw oorbellen vast blijft hangen aan bijv. uw sjaal en er dan per ongeluk aan trekt. Soms zijn deze beschadigingen zo klein, dat ze nauwelijks zichtbaar zijn. Zulke kleine scheurtjes kunnen echter voor ontstekingen zorgen. De gepaste verzorgingsproducten voorkomen dit.

Is de winter een goede tijd, om gaatjes te laten zetten?
Vroeger hoorde men wel eens, dat het geen goed idee zou zijn, in de winter oorgaatjes te laten zetten. Een echt goede verklaring was er echter nooit. In feite is het zo dat u op elk moment van het jaar gaatjes in uw oorlellen kunt laten zetten. Wanneer de oorlelletjes in de winter iets kouder zijn, is het voor de een of de ander zelfs nog aangenamer. Wanneer u echter een specialist uitzoekt, die met ons Studex® System75™ werkt, zal u het zetten van de gaatjes nauwelijks nog voelen. Daarom moet u noch tot in de winter wachten, noch de winter vermijden.  Laat gewoon gaatjes zetten, wanneer u er zin in hebt.