Portret van mooie blonde vrouw in groene jurk
Als ouders, zijn we vaak verbaasd over hoe snel onze kinderen opgroeien. De tijd vliegt voorbij. Het lijkt soms alsof het nog helemaal niet zo lang geleden is dat ze ter wereld kwamen en vandaag kussen we ze vaarwel, op naar hun eerste schooldag of naar de middle baar school of … wacht. Misschien zijn ze al tieners, te vernederd om publiekelijk gekust te worden—door hun ouders. Het enige dat we willen is ze vertellen dat we van ze houden, altijd, ondanks alles, dat ze mooi zijn zoals ze zijn, dat we trots op ze zijn, dat we in ze geloven, dat we geloven in de bewuste keuzes die ze maken voor hun leven, dat het leven een reis is, en nog zo veel meer.

Vlinder-juwelen: ring
In veel opzichten zijn onze kinderen als vlinders. Ze ontwikkelen zich continu en blijven ons verbazen. Maar de transformatie en de verandering zijn niet altijd makkelijk—zowel voor hen als voor ons. Verandering kan soms beangstigend zijn. Sommige kinderen moeten omgaan met groepsdruk of worden gepest. Ze moeten hun eigen weg vinden. Op een gegeven moment, moeten we ze los laten.

Vlinder-juwelen: armband
Daarom is alles met vlinders een perfect cadeau voor kinderen, in het bijzonder voor dochters. Een klein vlinder-juweel kan alle gevoelens die we hebben voor onze kleine (of niet-meer-zo-kleine) meid uitdrukken. Het is een symbool voor transformatie, verandering, of liefde. Mijn favorieten zijn kleine bedeltjes of oorbellen.

Hier volgen een aantal spreekwoorden en citaten die ik verzameld heb. Je kunt degene kiezen die het meest van toepassing is voor jouw dochter en haar een handgeschreven kaar geven, samen met een vlinder-juweel.

Toen de rups dacht dat de wereld tot een einde kwam, werd ze een vlinder.

Als er nooit iets zou veranderen, zouden er geen vlinders zijn.

Leef als een vlinder. Neem af en toe rust, maar vergeet nooit te vliegen.

Je weet nooit hoe ver je kan vliegen, totdat je je vleugels spreidt.

Het leven draait niet om hebben en krijgen. Het gaat over ‘zijn’ en ‘worden’.

—M. Gonzales

Toen ze transformeerde in een vlinder, spraken de rupsen niet over haar schoonheid, maar haar vreemdheid. Ze wilden dat ze weer veranderde naar wat ze altijd was geweest.
Maar ze had vleugels.

—Dean Jackson

We genieten van de schoonheid van de vlinder, maar zelden geven we aandacht aan de veranderingen die ze heeft ondergaan om die schoonheid te bereiken.

—Maya Angelou

Geluk is als een vlinder. Hoe meer je erop jaagt, hoe meer het je zal ontgaan. Maar als je je aandacht richt op andere dingen, komt het zachtjes op je schouder zitten.

—Henry David Thoreau

And here’s a nice poem to say good night to a little child:

Met een kus van een vlinder,
en een knuffel van een lieveheersbeestje,
slaap zacht, kleintje,
als een insect in een tapijt.

Vlinder-juwelen: ...ze werd een vlinder
Vlinder-juwelen: Toen ze transformeerde...
Vlinder-juwelen: Als nooit iets zou veranderen...
Vlinder-juwelen: We genieten...
Vlinder-juwelen: Live your life...
Butterfly jewelry: Vlinder-zoen
Vlinder-juwelen: Maar ze had vleugels.