Easter Gift Ideas and Activities for Kids: Healthy Snacks Made with Love — Easter Bunny

De paasdagen staan weer voor de deur. Het wordt warmer, de natuur wordt weer wakker en de meeste kinderen kijken er naar uit om de paashaas weer te zien. Paas-artikelen liggen al enkele weken in de winkels. Maar wat is naast de chocolade paashazen en andere zoetigheden een leuke verassing? Hier zijn enkele geweldige ideeën voor Paas-cadeaus en tips voor leuke Paas-activiteiten voor met de hele familie. 

Easter Gift Ideas and Activities for Kids: Painting Easter Eggs

Vóór Pasen: eieren kleuren en verven

Veel kinderen kijken al een lange tijd uit naar de Paasdagen, ook voor de vakantie al. Ze zijn heel creatief en vinden het geweldig om betrokken te raken bij alle voorbereidingen. Bakken of recepten uitzoeken vinden ze geweldig. Misschien kunnen ze de tafel decoreren of bijvoorbeeld de naamkaartjes schrijven. Toch vinden de meeste kinderen eieren inkleuren het leukst, zo kunnen ze de Paashaas nog een handje helpen. Ze weten immers dat het onmogelijk is voor de Paashaas om dit in zijn eentje te doen voor alle kinderen op de wereld. Sommigen kiezen ervoor de eieren leeg te maken en daarna te beschilderen, zodat ze ze het jaar daarop nogmaals kunnen gebruiken. Ik vind het echter makkelijker om hardgekookte eieren te gebruiken, zeker als jongere kinderen ermee aan de slag willen. Kook ongeveer zoveel eiren als je binnen 10 dagen wil eten, ongeveer drie tot vier eieren per persoon. Je kunt speciale Paas-kleurstof kopen, waarin je de eieren kunt kleuren of je kan de eieren decoreren met stiften. Voor hardgekookte eieren is het het veiligst om eetbare kleurstoffen te gebruiken. Kinderen vinden het geweldig om stickers op de geverfde en gedroogde eieren te plakken om ze bijvoorbeeld grappige gezichten te geven.

Easter Gift Ideas and Activities for Kids: Easter Egg Hunt Outdoors

Buiten eieren zoeken

Buiten eieren zoeken is een van de belangrijkste onderdelen voor een succesvol Paas-feestje. Als je een tuin hebt, kan je de Paaseieren, het snoep of kleine cadeautjes verstoppen tussen de bloemen, struiken en bomen. Een uitstapje naar het park of een wandeling maken zijn ook goede gelegenheden voor een zoektocht, ondanks dat het wat meer tijd kost de eieren te verstoppen. Vergeet niet de Paas-mandjes mee te nemen waar de kinderen de “buit” in kunnen doen.

Geschenkideeën met een budget

Easter Gift Ideas and Activities for Kids: Sidewalk Chalk
Wat de zoektocht naar eieren extra spannend maakt voor kinderen is naast eieren ook nog wat snoep en kleine cadeautjes te verstoppen. Je hoeft hiervoor niet veel geld uit te geven. Het is het gebaar dat telt.

Stoepkrijt

Stoepkrijt is een goedkoop cadeau dat kinderen urenlang bezig kan houden. Ze zullen er het meest van genieten als je zelf meedoet en samen met ze tekent. De stoep, het pad in het park, op de patio of het balkon — kinderen kunnen snel genoeg een plekje vinden om te tekenen. Tip: zorg ervoor dat ze speelkleding aanhebben omdat het nogal snel vies kan worden. Dat geldt trouwens ook voor ouders. 🙂

Easter Gift Ideas and Activities for Kids: The First Earrings from Studex in Gorgeous Floral Designs
De eerste oorbellen van Studex

Veel kinderen kunnen niet wachten op hun eerste oorbellen en Pasen is een goede mogelijkheid om een wens waar te maken. Koop een cadeaubon voor het laten zetten van oorgaatjes bij een lokale juwelier of maken je eigen cadeaubon. Veel Studex partnerwinkels hebben speciale geschenkdoosjes met de eerste oorbelletjes voor kinderen. De oorstekers moeten bewaard blijven in hun steriele cartridge totdat ze gezet worden. Het geschenkdoosje heeft ook plaats voor eventueel latere oorbelletjes. Bij Studex hoeft er niet apart betaald te worden voor het zetten van de oorgaatjes, alleen voor de oorbellen. Afhankelijk van het materiaal dat je kiest, kost een paar oorbellen ongeveer € 30.
Voor kinderen met oorgaatjes zijn de hypoallergene oorbellen van de Sensitive collectie van Studex een prachtig geschenk. Ze kosten tussen de € 15 en € 30 per paar, afhankelijk van het design. De schattige daisies (bloemetjes), die beschikbaar zijn in verschillende kleurencombinaties zijn de perfecte keuze voor Pasen.

Easter Gift Ideas and Activities for Kids: A Visit to the Petting Zoo
De paasvakantie is een geweldige tijd om oorgaatjes te laten zetten bij kinderen omdat ze dan meestal een beetje meer tijd hebben om er voor te zorgen tijdens te vakantie. Ook is er meer tijd om gewoon te raken met aan naverzorgingsprocedures. Tegen de tijd dat je kinderen weer naar school, of peuterschool gaan zullen jij en je kinderen echte naverzorgingsspecialisten zijn en zal het twee-dagelijks schoonmaken van de oren deel uit maken van de dagelijkse routine.

Kinderboerderij

Voor veel kinderen is het bezoek aan de kinderboerderij de eerste mogelijkheid om een echte Paashaas te zien — en zelfs aan te raken. Ze kunnen ook lammetjes, baby-geitjes en andere dieren aaien. Veel dierentuinen en andere parken hebben een kinderboerderij waar kinderen meer dan welkom zijn. Neem familie en vrienden mee en je kinderen zullen het zich vast heel lang herinneren.

Kleine dingen zijn vaak het leukst

Easter Gift Ideas and Activities for Kids: Healthy Snacks Made with Love — Easter Lamb
Hoe je je kinderen kunt stimuleren om ook gezonde snacks te eten in plaats van alleen maar snoep? Deze overheerlijke boterhammen zullen zeker de aandacht van je kinderen krijgen. Een plak kaas een roomkaas kunnen gedecoreerd worden met bieslook, olijvenschijfjes, radijs en andere stukjes groenten of fruit. Ook ham of ander ontbijt-vlees kan natuurlijk toegevoegd worden. Gebruik gewoon je verbeelding.