Oorgaatjes voor kinderen: de zomervakantie is de perfecte gelegenheid
De zomervakantie kan uitverkoop betekenen voor winkeliers, omdat het de tijd van het jaar is waarin veel mensen op vakantie gaan. Maar er zijn ook diensten waar juist veel vraag naar is in de zomer en die klanten naar de winkels lokken. Oorgaatjes laten zetten voor kinderen is hier een heel goed voorbeeld van.

Het hoogseizoen voor ear-piercing

“Op onze website oorgaatjes.info ontvangen we veel aanvragen doorheen het jaar van consumenten die op zoek zijn naar Studex partners in hun buurt. Tijdens schoolvakanties zijn het aantal aanvragen uitzonderlijk hoog,” zegt Marc van Kuijk, Managing Director van Studex Benelux, ‘s werelds leidende fabrikant van systemen om oor- en neusgaatjes te zetten en huidvriendelijke oorbellen voor naderhand. “De laatste lente-vakantie zorgde voor een nieuw maandelijks record van aanvragen, maar we verwachten dat dit aantal overtroffen wordt in de zomermaanden. De zomer, en zeker de maanden juli en augustus zijn het absolute hoogseizoen voor ear-piercing.”

Studex stuurt consumenten die vragen naar partner-winkels in de buurt een selectie van adressen van verkoop-partners in of dichtbij hun postcode. Dit helpt de consument snel een winkel te vinden die ear piercing met Studex® System75™ aanbieden alsook hypo-allergene oorbellen voor ear piercing en normale Studex oorbellen. Volgens Marc van Kuijk zijn het de ouders die de wens van hun kinderen – het laten zetten van hun eerste oorgaatjes – diegenen die het meest gebruik maken van de dienst.

“Winkeliers die oorgaatjes zetten bewijzen dat speciaalzaken wel degelijk toegevoegde waarde hebben vanwege hun professioneel advies en de service die ze aanbieden, omdat niemand dit online kan bestellen,” zegt Marc van Kuijk. “En als consumenten eenmaal een speciaalzaak hebben bezocht, komen ze er snel achter dat het echt de moeite waard was.”

Redenen voor de Boom

“Voor veel mensen zijn de schoolvakanties de ideale tijd voor het laten zetten van oorgaatjes voor hun kinderen omdat ze dan kunnen wennen aan hun nieuwe oorbelletjes en de dagelijkse aftercare routine tijdens deze periode,” legt Joke Theunissen uit. “Voor veel ouders is het gewoon gemakkelijker als kinderen hun tijd kunnen nemen om te leren hoe ze met hun oorbellen en oorgaatjes om moeten gaan. Ze hoeven zich dan ook minder zorgen te maken over gymles op school.* Tegen de tijd dat hun kinderen weer naar school gaan zullen hun oren alweer genezen zijn.” (* Lees ook zeker zomer tips over zwemmen en op vakantie gaan met nieuwe oorgaatjes.)

Twee doelgroepen: Ouders met peuters of kleuters, en tieners

De oorgaatjes-boom tijdens de zomervakantie wordt veroorzaakt door twee doelgroepen: aan de ene kant de ouders met peuters en/of kleuters die op zoek zijn naar betrouwbare winkels om de wens van hun kinderen – het laten zetten van hun eerste oorgaatjes – te vervullen voor de start van het nieuwe schooljaar. Ze waarderen kwalitatief hoge oorbellen die hypo-allergeen en huidvriendelijk moeten zijn. Daarom zijn hun favoriete materialen echt goud en/of roestvrij chirurgisch staal. De meest populaire oorbellen zijn bloemetjes en vlindertjes; balletjes en ronde zettingen zijn klassiek.

Aan de andere kant gebruiken tieners de zomervakantie om extra oorgaatjes te laten zetten omdat meerdere oorgaatjes per oor een trend is die nog populairder aan het worden is. Als ze na de zomer terug naar school gaan hebben ze nog meer reden om te stralen met hun nieuwe oorbellen-combinaties. Volgens Studex zijn tieners vaak iets meer ongerust over het laten zetten van oorgaatjes dan kleine kinderen en vragen daarom specifiek naar Studex partners die System75™ gebruiken omdat dit systeem erom bekend staat dat het zacht en nauwelijks voelbaar is. Hun favoriete designs zijn de sprankelende “Fireballs”.

In een notendop: Een zwaluw maakt geen zomer, maar een nieuw paar oorbellen wel!

Of je nu op vakantie gaat deze zomer, of als je gewoon thuis blijft: dit is de perfecte tijd om je kinderen oorgaatjes te laten zetten.