Oorbellen trends in 2013 – 8 handige Tips

Lees ook onze tips voor 2014.


Glamorous female
Waar gaat oorgaatjes-mode heen in 2013? Welke klassiekers behoren simpelweg in elke oorbellen-collectie? Wat is “in”? Welke nieuwe oorbellen komen er in 2013? Mis onze acht tips om het jaar in stijl door tekomen  niet. Je vindt de overeenkomende sterren-foto’s op het “Celebrities with Earrings/Ear Piercings” pinbord op onze Pinterest pagina.
 

Closeup portrait of an attractive young woman

Trend 1: Alledaagse kampioenen – klassieke oorstekers gemaakt van top-kwaliteit materialen

Oorstekers zijn zeker de meest populaire oorbellen voor alledaags gebruik. Op school, universitet, of op het werk, onderweg en zelfs tijdens sport, ze zijn niet alleen praktisch maar ook heel mooi. Net zoals vorig jaar verwachten we dat deze trend – de combinatie van top-kwaliteit materialen – zich zal doorzetten, zoals bijvoorbeeld 14 of 18 karaat goud met parels of met diamanten.

Wie draagt ze?

Bovenaan mijn persoonlijke fashion-statement lijst voor 2012 staat de Amerikaanse zwemmer en vier keer Olympisch-goud winnaar Missy Franklin, die tijdens het zwemmen bij de zomerspelen in Londen oorstekers met parels droeg en daarmee super stylish was en tegelijkertijd wereldrecords brak.
De oorstekers die de de reality-tv ster Kim Kardashian in april 2012 droeg zijn waarschijnlijk de oorbellen die de meeste aandacht hebben gekregen afgelopen jaar. Met haar nieuwe goud- en diamanten oorstekers, met initialen K en W, in haar linker oor, liet ze zien dat de vriendschap met Kanye West nu een serieuze relatie was.
Country-zangeres Taylor Swift (de huidige vriendin van One Direction-zanger Harry Styles) draagt grote bloem-gevormde oorbellen met diamanten, grote ronde geel-gouden oorbellen of oorstekers met parels en geel-goud.
Actrice Zooey Deschanel en Keira Knightley zijn ook gespot met oorbellen — Zooey Deschanel verscheen bij de Emmy Awards met diamanten oorbellen en Keira Knightley zag er schitterend uit in haar sprankelende ster-vorm oorbellen op verschillende film-premières.
Justin Bieber heeft oorgaatjes laten zetten toen hij negen jaar was. He draagt niet altijd oorringen, maar als hij ze draagt, kiest hij het liefst diamanten- of zwarte oorbellen in beide oren.

OhrCollage

Trend 2: Meerdere oor-piercings
Meerdere oorbellen dragen is tegenwoordig heel normaal. Het wordt zelfs steeds populairder. Combinaties van een of twee piercings beneden en een of twee piercings bovenin het oor komen het vaakst voor. Vaak zijn de oorbelletjes aan de bovenkant van het oor kleiner.

Wie draagt ze?
Katy Perry, Pink, Sienna Miller, Miley Cyrus, Demi Lovato, Hilary Duff, Jennifer Aniston, en Kate Moss hebben meerdere oorgaatjes.

woman with sunglasses

Trend 3: Oorringen voor altijd

Oorringen zijn klassieke oorbellen die altijd stijlvol zijn. U heeft keuze uit een heel gamma aan oorringen: van klein tot groot, van egaal tot wit-goud, geel goud of zilver en diamant-gezette oorbellen. Ze kunnen makkelijk gecombineerd worden met armbanden of kettingen en zien er prachtig uit op het rode doek.

Wie draagt ze?
Oorringen zijn hét handelsmerk van Jennifer Lopez, maar JLo draagt ze natuurlijk niet altijd. Oorringen behoren ook tot Rihanna’s en Beyoncé’s juwelen-collectie.

magnificent woman

Trend 4: Kroonluchter- of druppelvormige oorbellen

Kroonluchter- of druppelvormige oorbellen zijn ideaal voor de romantische look. Ze zien er heel vrouwelijk uit en zijn prachtig in combinatie met opsteek-kapsels. Grotere versies van dit soort oorbellen hebben voorkeur bij feestjes en andere gelegenheden en worden vaak gedragen als statement-oorbellen. In 2013 zullen we beide soorten vaak zien in wit-goud of geel-goud met delicate kristallen, delicate of semi-delicate steentjes of diamanten.

Wie draagt ze?

Country zanger Carrie Underwood is gespot met goud-filigraan kroonluchters. Actrice Glenn Close draagt diamanten kroonluchters.

Trend 5: Kleuren – van zacht, naar cool
Het kleurengamma van oorbellen in 2013 wordt gekenmerkt door twee grote contrasten. Deze lente/zomer zullen steentjes en kristallen glanzen in warme kleuren (bvb rood of roze) en zachte pastel-kleuren, of ze zullen een coole elegantie doorstralen in zwart en wit contrasten van materialen zoals asonyx en hematiet.

Nu weet je wat er “in” is in 2013. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je weet wat “uit” is. De volgende drie trends gaan over oorbellen die hun glans verloren hebben voor 2013.

Trend 6: Extreem grote oorringen zijn “uit”
Ondanks het feit dat oorringen nooit echt “uit” zijn, is de tijd voor mega grote oorringen voorbij. Fashionistas, socialites, en andere juwelen-liefhebbers hebben zich gerealiseerd dat oorringen die tot de schouders komen nogal log zijn. Ook oorringen versierd met acryl, glas of houten kralen waren een kortstondige rage die zal worden afgebouwd in 2013.

Trend 7: Vaarwel aan oorbellen met veren
Vaarwel aan oorbellen met veren in 2013. Ondanks dat je oorbellen met veer-vormen nog zal tegenkomen in filigraan-creaties gemaakt van karaats-goud, behoren oorbellen met echte  of neppe veren tot het verleden.

Trend 8: Mannen met oorbellen in één oor zijn een uitstervend ras
Voor mannen is oorbellen in 1 oor geen trend meer. Oorgaatjes in beide oren zijn veel populairder tegenwoordig.

11 Comments
 1. Ik wilde destijds ook twee oorbellen. Maar behalve dat ik er niet mee rond durfde te lopen mocht het niet van mijn ouders. Dus werd het een oorbel.
  Gelukkig mocht ik zelf mijn oorbel kiezen. Dat werd een grote dikke oorring. Een soort zeemansoorbel. Ik vond hem stoer. Maar omdat veel meiden kleinere oorbellen droegen schurkte het wel tegen het vrouwelijke aan.

 2. Draag al sinds eind jaren 80 in beide oren oorbellen. Was toen heel uitzonderlijk. Maar zou het niet meer willen missen. Draag allerlei oorbellen, ook oorhangers zijn leuk om te dragen. Iedereen, jongens en meisjes, zouden van jongs af oorbellen moeten krijgen.

 3. Ik heb ook al sinds eind jaren 80 in beide oren 1 gaatje. Is heel leuk en zou het niet meer willen missen. Draag zelfs af en toe oorhangers, gewoon omdat ik het leuk vindt. Waarom zou een man dat niet mogen ? Eén raad : iedereen, jongens en meisjes, zou oorbellen moeten hebben van jongs af.

 4. Inderdaad. Jongens zouden van hun ouders eigenlijk ook standaard gaatjes in hun oren moeten krijgen. Net als meisjes. Dan kunnen ze daarna zelf bepalen of ze oorbellen willen blijven dragen.
  Nu hebben alleen durfals of onverschillige jongens ze in. Terwijl er vast en zeker ook veel schuchtere of sociaal bewogen jongens die oorbellen willen dragen. Ik zou mijn geen oorbelletjes in elk geval niet meer willen missen.

 5. Dat is een goed idee, ik denk dat er heel veel mannen zijn die stiekem eigenlijk ook het liefst oorbellen zouden dragen maar of door hun omgeving of door het idee dat het asociaal is of zoiets worden tegengehouden. Sinds Beckham met diamantjes is begonnen is dat al vrij normaal geworden, maar dat vind ik dus persoonlijk niks, gewoon 2 of 4 grotere ringen in je oren, dat voelt beter en ziet er ook veel beter en stoerder uit vind ik.

 6. Mijn oorbellen dank ik aan mijn vriendin. Zij vond het leuk als ik ze zou dragen. Omdat ik hier zelf ook als eens over had nagedacht maar het toen niet durfde, was de beslissing snel genomen. En zijn wij samen naar de juwelier gegaan om gaatjes te laten schieten. Ik was best zenuwachtig. Niet vanwege mogelijke pijntjes, maar of ik het uiteindelijk wel leuk zou vinden om oorbellen te dragen. Gelukkig was niets minder waar. En baal ik er nu een beetje van dat ik niet eerder oorbellen heb genomen.

 7. Het was bij juist andersom, ik vond het zelf erg leuk om oorbelen te dragen maar mijn vriendin vond het juist niet zo leuk, daarom steeds minder ze gedragen, maar ik wil perse de 4 gaatjes houden, dus draag ze wel af en toe nog en dan wel behoorlijke ringen.

 8. Mijn vriendin heeft altijd oorbellen in. Soms kleintjes, maar meestal een paar grote. Dat was ook zo toen ik haar leerde kennen. En wat ik bijzonder aan haar vond. Later las of hoorde ik dat vrouwen die grote oorbellen dragen het best leuk vinden als hun vriend ook oorbellen draagt. Of het in elk geval niet als storend ervaren. Daar heb ik dus wel een beetje gelukt mee gehad. Want ik denk niet dat ik anders oorbellen in zou hebben.

 9. Goed om te lezen dat er meer mannen zijn die vinden dat wij gewoon oorbellen horen te dragen. Want mijn vrouw vind het ook maar niets. Ik had geen oorbel in toen ik haar leerde kennen. Ze schrok dus toen ik plotseling met een grote oorring in bij haar stond.
  Kort daarna wilde ik ook in mijn andere oor een oorbel. Dat vond ze een goed idee. Wel zei ze dat ik andere oorbellen moest uitzoeken. Niet dat ze ik er met twee oorringen asociaal uit zag, maar te vrouwelijk. Mijn oorring was intussen zo’n 5 à 6 centimeter groot geworden.
  Ik heb ze overigens wel, die grote oorringen. Voor thuis. Buitenshuis heb ik meestal halfronde zilveren knopjes van zo’n 8 mm doorsnede in. Een compromis. Al heb ik ook regelmatig geen oorbellen in.

 10. Tien ik mijn vrouw leerde kennen wist zij niet eens dat ik oorbellen had. Ik heb altijd lange haren gehad en daar zaten ze achter verstopt. Daarna wilde zij dat ik ze uit deed, want ze vond oorbellen bij jongens maar stom. Maar omdat zij ze toch niet zag, vond ik dat onzin en heb ik ze ingehouden. Nu is ze er aan gewend en koopt ze soms ook nieuwe oorbellen voor mij, als ze uitgekeken is op mijn huidige oorbellen of als die versleten zijn. Daar plaag ik haar wel eens mee. Ze zegt dan dat ze het nog steeds niet leuk vind, maar als ik dan toch oorbellen in heb, ze er wel fatsoenlijk uit moeten zien.

 11. Het maakt mijn vrouw trouwens niet uit of ik grote of kleine oorbellen in heb. Kleine oorbellen zie je minder goed, maar omdat ik lange haren heb staan grote oorbellen mij ook goed. Voor mijn verjaardag heb ik zelfs van haar grote oorringen gekregen. Een paar van 7 en een paar van 9 centimeter doorsnede. Die wilde ik graag en zij had er geen problemen mee als ik die in zou doen. Dus heb ik ze regelmatig in. Het voelt namelijk goed om grote oorbellen in te hebben. En door mijn lange haren, die ik dan los draag, ziet het er bijzonder maar zeker niet verwijfd of zo uit.

Zo blijven we in contact

twitter Volg ons op Twitter.

Studex FanClub Benelux Studex Benelux

Pinterest Bezoek ons op on Pinterest.

Studex Europe Instagram Volg ons op Instagram.

YouTube Bekijk onze video’s op YouTube.

email Stuur ons een bericht.

rss Abonneer U op onze RSS-Feed.

@StudexBenelux op Twitter

Zo eenvoudig gaat het