Oorbellen-trends 2018: materialen, kleuren en vormen
Zoals elk jaar geven we jullie een vooruitblik op de trends voor oorbellen en oorpiercing voor dit jaar: de megatrends van gezondheid en individualisering, die werden beschreven door de trendonderzoekers van het Toekomstinstituut en Trendone, zullen ook dit jaar effect hebben op de oorbellen-markt, net zoals de 2018-kleur van het Pantone Color Institute uitgeroepen heeft „Ultra Violet“. De volgende ontwikkelingen staan ons te wachten in 2018:

Oorbellen Trends 2018 – Nr. 1: Anti-allergische, huidvriendelijke materialen

De megatrend van gezondheid zorgt ervoor dat consumenten bewuste beslissingen nemen. Voor de juwelenmarkt betekent dit dat ze meer aandacht besteden aan de materialen waauit de sieraden die ze kopen zijn gemaakt. Daarom is er meer vraag naar oorbellen gemaakt van hypoallergene en huidvriendelijke materialen zoals echt goud, titanium of hoogwaardig chirurgisch staal. Dit geldt voor zowel oorpiercing als gewone juwelen. Vooral ouders zijn goed op de hoogte van wat ze kopen, om allergische reacties bij hun kinderen te voorkomen. Studex, ‘s werelds toonaangevende fabrikant van oorpiercing-systemen en anti-allergische oorringen, doet dit gezondheidsbewustzijn met al haar oorbellen eer aan. Naar verwachting zullen veel Studex-partners dit jaar meer initialen van 14 karaats goud voor oorpiercing met Studex System75 en de eveneens hypoallergene opvolg-oorjuwelen van de collectie Sensitive by Studex bevatten.

Oorbellen Trends 2018 – Nr. 2: Donker violette tonen

Oorbellen Trends 2018 – Nr. 2: Donker violette tonen
De kleur van het jaar 2018 heet „PANTONE 18-3838 Ultra Violet“. Volgens de kleurexperts van Pantone staat deze dramatisch provocerende purper-toon voor “originaliteit, vindingrijkheid en visionair denken.” Deze tint zal overal aanwezig zijn in 2018, of het nu sieraden, mode of schoonheid betreft. Onze sieradenexperts raden aan om uw oorbellen-collectie uit te breiden met enkele exemplaren in paars. Van Studex is er bijvoorbeeld Initial plug (voor oorpiercing met Studex System75) en follow-up oorjuwelen (Sensitive by Studex) met amethyst of tanzanite. Deze zijn verkrijgbaar bij veel Studex-partners.

Oorbellen Trends 2018 – Nr. 3: Individuele statements, eenhoorns en sterrenstof

Een van de megatrends van individualisering is de voorkeur voor sieraden met een statement. Voor oorbellen blijft de eenhoorn een populair motief, omdat klanten van alle leeftijden een levensstijl uiten en de uniciteit symboliseren. Sinds vandaag worden meestal verschillende oorstekers per oor gedragen, wat een totaalbeeld geeft, de eenhoorn wordt vaak gecombineerd met oorknopjes in ster- of planetaire vorm. En ook de land- of clubkleuren worden vaak gedragen door fans in de vorm van verschillend gekleurde pluggen op het oor.

Oorbellen Trends 2018 – Nr. 3: Individuelle statements, eenhoorns en sterrenstof