Zoals elk jaar maken we nu ook nu weer bekend welke oorbellen-trends dit jaar te verwachten zijn en welke nieuwigheden er aan zitten te komen. Laten we beginnen met de nieuwe oorbellen-designs voor het jaar 2017:

Oorbellen-trends 2017  – Nr. 1: Een vleugje glamour

Oorbellen-trends 2017 – Nr. 1: Een vleugje glamour

Het oor moet dit jaar schitteren en niet alleen op feestjes en in het weekend, maar juist in het dagelijks leven. De vraag of een dag bijzonder is of niet hangt immer af van onszelf. Glitter-oorbellen komen daarom dit jaar beschikbaar als schietoorbellen, bijvoorbeeld de nieuwe glitter-hartjes of -sterren voor Studex® System75™ in chirurgisch staal – of de vergulde variant.

Oorbellen-trends 2017 – Nr. 2: Kinderdromen worden werkelijkheid

Oorbellen-trends 2017 – Nr. 2: Kinderdromen worden werkelijkheid

Kinderen die zelf hun eigen oorbelletjes mogen uitzoeken in de winkel, houden van motieven uit de natuur of sprookjes. Ze zijn niet alleen mooi; soms vertellen ze ook spannende verhalen, bijvoorbeeld van beertjes, lieveheersbeestjes, princessen-kroontjes, bloemetjes, vlinders of de oh zo zeldzame eenhoorns. Veel winkels zullen daarom dit jaar het sortiment van oorbellen uitbreiden, bijvoorbeeld met de huidvriendelijke oorbellen van Studex voor achteraf.

Oorbellen-trends 2017 – Nr. 3: Sterrenbeeld-combinaties

Oorbellen-Trends 2017 – Nr. 3: Sterrenbeeld-combinaties
Zoals we al eind 2016 hebben gemeld, zijn oorbellen in sterrenbeeld-look een trend, die zich eerst in de Verenigde Staten heeft vertoond. De trend wordt vergezeld door een gestage langdurige mega-trend om meerdere oorbellen per oor te dragen. Het oor wordt hierdoor echt als compositie gezien. Bij sterrenbeeld-oorbellen worden de oorbellen in de vorm van sterren of planeten gecombineerd. Zulke oorbellen-designs zullen ook dit jaar zeer geliefd zijn.

Oorbellen-trends 2017 – Nr. 4: ga groen

Oorbellen-trends 2017 – Nr. 4: Sensitive van Studex gaat groen
Ook de kleur-experts van het Pantone-instituut koos als „kleur van het jaar 2017“ een fris geelgroen, genaamd „Greenery“. Deze zal zeker invloed hebben op het ontwerp van juwelen. Volgens Pantone staat deze kleur voor het „herontwaken van de natuur in de lente“ en „passie en vitaliteit“. Wie graag zijn of haar garderobe wil aanvullen kan dat bijvoorbeeld doen met huidvriendelijke oorbellen van Studex in groen-tinten, bijvoorbeeld met steentjes in smaragd of peridot.

Naast deze design-trends zullen we het volgende zien in 2017:

Oorbellen-trends 2017 – Nr. 5: „Uitproberen“ en collectieve aankopen

Oorbellen-trends 2017 – Nr. 5: Uitproberen en meerdere aankopen

Consumenten willen bij het uitzoeken van oorbellen graag hulpmiddelen gebruiken die het ze makkelijk maakt om een keuze te maken. Omdat oorbellen uit hygiënische gronden niet uitgeprobeerd mogen worden, zijn displays erg geliefd.
Hier kunnen voorbeeld-oorbellen op een kunststof-houder worden geplaatst die voor het oor gehouden kan worden. Hierdoor wordt bij een bezoek aan de winkel vaak meerdere paren oorbellen gekocht. Diegene die oorgaatjes laat zetten kiest graag meerdere designs zodat na de heel-periode van 6 weken de oorbellen verwisseld kunnen worden met een nieuw design.

Oorbellen-trends 2017 – Nr. 6: Seizoenspieken

Velen laten graag oorgaatjes zetten in de vakantieperiodes. De drukste periode is vaak de zomervakantie, gevolgd door de Paasvakantie, dan de Kerstvakantie en tot slot de herfstvakantie.

Wie graag adressen van Studex-partners in zijn of haar nabijheid wil weten, waar men professioneel gaatjes laten zetten kan, kan ons in dit formulier een postcode achterlaten en vervolgens een lijst met winkels toegestuurd krijgen.