Welke oorbellen worden in het jaar 2014 gedragen? Wat zijn de nieuwe oorbellen trends in 2014? Wij hebben het sieraadontwerpers gevraagd, de catwalks bekeken, sterren geobserveerd en tegelijkertijd gekeken naar de huidige “street style”. Dit is wat we ontdekten:

Meerdere oorbellen

Trend nummer 1: “Ear Party” met meerdere oorbellen per oor

“Wacht even!”, zou je nu kunnen denken. “Dat was vorig jaar toch al een trend!” Inderdaad, maar in 2014 zal deze trend alleen nog maar verder doorzetten en meerdere oorbellen per oor zullen snel helemaal normaal worden. Het is overal zichtbaar in de Street Style. Twee of drie oorbellen in de oorlel is tegenwoordig zeer gebruikelijk en wordt vaak gecombineerd met een of twee extra oorbellen in het kraakbeen van het oor. Wie van klassiek houdt, kiest diamant of parels. De eerste oorbel in het oorgaatje is meestal de grootste, hoe verder naar boven, hoe kleiner de oorbellen worden. Vaak zien we ook combinaties van verschillende motieven die kwa materiaal of stijl goed bij elkaar passen. Ook is het geliefd om in het bovenoor Barbells of kleine creolen te dragen en zo een optische tegenspraak te met klassieke oorbellen in de oorlel te creëren. Tot slot zijn oorbellen zeer veelzijdig, zoals haar dragers of draagsters, en worden ze een steeds belangrijker midel om een eigen stijl en levensgevoel uit te drukken. De klassieke look met een oorbel per oor zal steeds minder zichtbaar zijn in 2014. Onze Pinterest pagina’s “Stack It!” en “Cute Ear Piercing Pictures/Videos” tonen enkele leuke combinaties.

Ear Cuffs

Trend nummer 2: Ear cuffs

Ear cuffs zijn juwelen die vastgemaakt worden aan het kraakbeen van het oor zonder dat het nodig is het oor te piercen. Vele komen in vormen van ringetjes die aan een kant open zijn. De ear cuff-trend gaat goed samen met trend #1 omdat ear cuffs meestal aan de rand, of in het midden van het bovenste gedeelte van het oor gedragen worden als toevoeging van oorbellen in de oorlel. Aan de ene kant zijn ze ideaal voor diegenen die liever geen oorgaatjes in het kraakbeen laten zetten. Aan de andere kant zijn ze heel populair voor iedereen die voor een meer gedurfdere look willen gaan. Ear cuffs zijn breder en dominanter dan gewone oorbellen. Ze gaan ook goed samen met Barbells of kleine ringetjes in het bovenste gedeelte van het oor. De stijlen variëren van vrouwelijk to punk. Ik zou zelf ear cuffs die met een kettinkje verbonden zijn aan de normale oorbel niet aanraden, omdat dit vaak verwikkeld kan raken. Vormen zoals vleugeltjes zijn ook niet erg praktisch. Deze zijn misschien beter geschikt voor bijzondere gelegenheden. Je kunt enkele leuke voorbeelden van ear cuffs vinden op ons Pinterest bord.

De kleur paars

Trend nummer 3: De kleur paars

Paars is de absolute trend kleur voor 2014.Je ziet het niet alleen in de horloge- en juwelenindustrie, maar ook in de beauty- en modewereld terug. Het brede kleurenpalet omvat alle kleuren paars, violet, fuchsia, roze, en roos. De focus ligt op paars, maar verwante kleuren zijn een perfecte match. We zullen veel accessoires in het paars zien dit jaar; horloges, oorbellen, ringen, kettingen, sjaals en portemonnees. Makeup fans zullen in stijl zijn met oogschaduw en nagellak in het paars of violet. Paarse schoenen zijn een echt fashion statement. In de zomer wordt paars gecombineerd met wit. ‘s Avonds ziet het er geweldig uit met zwart. Als je op zoek bent naar nieuwe oorbellen, kies dan het paarse kleurenpalet; je zult helemaal klaar zijn voor de 2014 trend. Je kunt kleureninspiratie vinden op ons Pinterest bord.

Dierenmotieven

Trend nummer 4: Dierenmotieven

Oorbellen-motiefjes staan in 2014 helemaal in het teken van dieren. Vlinders, lieveheersbeestjes, hommels, waterjuffers, uilen en andere vogels zullen het meest populair zijn. Deze beestjes zijn er in stijl: top-kwaliteit materialen, zoals karaat-goud, silver of chirurgisch staal, versierd met kristallen, parels of zelfs diamanten. Vele juwelenontwerpers bieden dieren-oorbellen aan — van entry-level prijzen tot luxe merken. Voorbeelden zijn Studex, Changel of Dior. Een aantal geweldige oorbellen met dierenmotieven kun je vinden op dit Pinterest bord.

Om samen te vatten wordt 2014 een spannend jaar voor oorbellen: met meerdere oorbellen in een oor, nieuwe combinaties, leuke kleuren en frisse motieven.

“Street Style” achtergrondfoto: Damian Brandon / FreeDigitalPhotos.net