Lees ook onze tips voor 2014.


Glamorous female
Waar gaat oorgaatjes-mode heen in 2013? Welke klassiekers behoren simpelweg in elke oorbellen-collectie? Wat is “in”? Welke nieuwe oorbellen komen er in 2013? Mis onze acht tips om het jaar in stijl door tekomen  niet. Je vindt de overeenkomende sterren-foto’s op het “Celebrities with Earrings/Ear Piercings” pinbord op onze Pinterest pagina.
 

Closeup portrait of an attractive young woman

Trend 1: Alledaagse kampioenen – klassieke oorstekers gemaakt van top-kwaliteit materialen

Oorstekers zijn zeker de meest populaire oorbellen voor alledaags gebruik. Op school, universitet, of op het werk, onderweg en zelfs tijdens sport, ze zijn niet alleen praktisch maar ook heel mooi. Net zoals vorig jaar verwachten we dat deze trend – de combinatie van top-kwaliteit materialen – zich zal doorzetten, zoals bijvoorbeeld 14 of 18 karaat goud met parels of met diamanten.

Wie draagt ze?

Bovenaan mijn persoonlijke fashion-statement lijst voor 2012 staat de Amerikaanse zwemmer en vier keer Olympisch-goud winnaar Missy Franklin, die tijdens het zwemmen bij de zomerspelen in Londen oorstekers met parels droeg en daarmee super stylish was en tegelijkertijd wereldrecords brak.
De oorstekers die de de reality-tv ster Kim Kardashian in april 2012 droeg zijn waarschijnlijk de oorbellen die de meeste aandacht hebben gekregen afgelopen jaar. Met haar nieuwe goud- en diamanten oorstekers, met initialen K en W, in haar linker oor, liet ze zien dat de vriendschap met Kanye West nu een serieuze relatie was.
Country-zangeres Taylor Swift (de huidige vriendin van One Direction-zanger Harry Styles) draagt grote bloem-gevormde oorbellen met diamanten, grote ronde geel-gouden oorbellen of oorstekers met parels en geel-goud.
Actrice Zooey Deschanel en Keira Knightley zijn ook gespot met oorbellen — Zooey Deschanel verscheen bij de Emmy Awards met diamanten oorbellen en Keira Knightley zag er schitterend uit in haar sprankelende ster-vorm oorbellen op verschillende film-premières.
Justin Bieber heeft oorgaatjes laten zetten toen hij negen jaar was. He draagt niet altijd oorringen, maar als hij ze draagt, kiest hij het liefst diamanten- of zwarte oorbellen in beide oren.

OhrCollage

Trend 2: Meerdere oor-piercings
Meerdere oorbellen dragen is tegenwoordig heel normaal. Het wordt zelfs steeds populairder. Combinaties van een of twee piercings beneden en een of twee piercings bovenin het oor komen het vaakst voor. Vaak zijn de oorbelletjes aan de bovenkant van het oor kleiner.

Wie draagt ze?
Katy Perry, Pink, Sienna Miller, Miley Cyrus, Demi Lovato, Hilary Duff, Jennifer Aniston, en Kate Moss hebben meerdere oorgaatjes.

woman with sunglasses

Trend 3: Oorringen voor altijd

Oorringen zijn klassieke oorbellen die altijd stijlvol zijn. U heeft keuze uit een heel gamma aan oorringen: van klein tot groot, van egaal tot wit-goud, geel goud of zilver en diamant-gezette oorbellen. Ze kunnen makkelijk gecombineerd worden met armbanden of kettingen en zien er prachtig uit op het rode doek.

Wie draagt ze?
Oorringen zijn hét handelsmerk van Jennifer Lopez, maar JLo draagt ze natuurlijk niet altijd. Oorringen behoren ook tot Rihanna’s en Beyoncé’s juwelen-collectie.

magnificent woman

Trend 4: Kroonluchter- of druppelvormige oorbellen

Kroonluchter- of druppelvormige oorbellen zijn ideaal voor de romantische look. Ze zien er heel vrouwelijk uit en zijn prachtig in combinatie met opsteek-kapsels. Grotere versies van dit soort oorbellen hebben voorkeur bij feestjes en andere gelegenheden en worden vaak gedragen als statement-oorbellen. In 2013 zullen we beide soorten vaak zien in wit-goud of geel-goud met delicate kristallen, delicate of semi-delicate steentjes of diamanten.

Wie draagt ze?

Country zanger Carrie Underwood is gespot met goud-filigraan kroonluchters. Actrice Glenn Close draagt diamanten kroonluchters.

Trend 5: Kleuren – van zacht, naar cool
Het kleurengamma van oorbellen in 2013 wordt gekenmerkt door twee grote contrasten. Deze lente/zomer zullen steentjes en kristallen glanzen in warme kleuren (bvb rood of roze) en zachte pastel-kleuren, of ze zullen een coole elegantie doorstralen in zwart en wit contrasten van materialen zoals asonyx en hematiet.

Nu weet je wat er “in” is in 2013. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je weet wat “uit” is. De volgende drie trends gaan over oorbellen die hun glans verloren hebben voor 2013.

Trend 6: Extreem grote oorringen zijn “uit”
Ondanks het feit dat oorringen nooit echt “uit” zijn, is de tijd voor mega grote oorringen voorbij. Fashionistas, socialites, en andere juwelen-liefhebbers hebben zich gerealiseerd dat oorringen die tot de schouders komen nogal log zijn. Ook oorringen versierd met acryl, glas of houten kralen waren een kortstondige rage die zal worden afgebouwd in 2013.

Trend 7: Vaarwel aan oorbellen met veren
Vaarwel aan oorbellen met veren in 2013. Ondanks dat je oorbellen met veer-vormen nog zal tegenkomen in filigraan-creaties gemaakt van karaats-goud, behoren oorbellen met echte  of neppe veren tot het verleden.

Trend 8: Mannen met oorbellen in één oor zijn een uitstervend ras
Voor mannen is oorbellen in 1 oor geen trend meer. Oorgaatjes in beide oren zijn veel populairder tegenwoordig.