Idee voor moederdag: Moeder en dochter met bijpassend oorbellen
Ben je op zoek naar ideeën voor cadeaus om te geven op moederdag? Als je aan juwelen denkt kan ik je aanraden om voor klassiekers te gaan met moedersdag: diamanten of parels. Ondanks dat ik het niet eens ben met Marilyn Monroe in de zin van “diamonds are a girl’s best friend”, zijn ze zeker iets heel speciaals om cadeau te geven. Dat geldt ook voor parels.

Diamanten zijn koolstof dat is gekristalliseerd onder zeer hoge druk en zeer hoge temperatuur in de mantel van de aarde op dieptes tussen de 130 en 300 kilometer. In 2011 waren de landen met die de meeste diamanten delfden Rusland, Botswana, de Democratische republiek Congo, Canada, Angola, Zimbabwe, Australië en Zuid-Afrika. De meeste diamanten die geschikt zijn voor juwelen zijn kleurloos of wit. Daarnaast zijn er diamanten die in zogenaamde “fancy” kleuren. Dit zijn gele, bruine, roze, blauwe of groene diamanten. Diamanten krijgen hun schittering en glans door slijpen en polijsten. Ze zijn het hardste natuurlijke materiaal en worden gemeten in karaat, waarbij 1 karaat gelijk is aan 0.2 gram.

Idee voor moederdag: Diamanten oorbellen in 14 karaat goed
Diamanten staan symbool voor lang leven, tijdloosheid en uitzonderlijkheid. En dit is precies wat ze het ideaal geschenk voor moederdag maakt, in de vorm van juwelen. Diamanten zijn ook veruit het meest dominante materiaal in muziek. In 1971 bijvoorbeeld, zong Shirley Bassey het nummer voor de James Bond film “Diamonds Are Forever” en maakte Marilyn Monroe het bekende lied “Diamonds Are a Girl’s Best Friend”. Pink Floyd’s “Shine On You Crazy Diamond” van 1975 was een eerbetoon aan de voormalige bandleider Roger Keith “Syd” Barrett en “Diamonds” van Rihanna was een nummer 1 hit in de hitlijsten van verschillende landen in 2012/2013.

Studex biedt drie verschillende diamanten oorbellen voor het zetten van oorgaatjes met Systeem 75. De oorbellen hebben een vierpolige instelling gemaakt van 14-karaat (585) geel-goud. De ronde, brilliant-geslepen diamanten zijn er in 0.03 karaat, 0.5 karaat of 0.08 karaat per oorbel. De diameter is 2 mm, 2.4 mm of 2.8 mm. De adviesprijs ligt tussen € 109 en € 289. Deze exclusieve oorbellen geven de oren een heel speciale glinster en zien er geweldig uit als tweede oorbel naast andere oorbellen.

Idee voor moederdag: Oorbellen met parels van Studex
Parels worden al duizenden jaren gewaardeerd door verscheidene culturen en werden bijvoorbeeld als begrafenis-cadeaus aangereikt. Natuurlijke of “wilde” parels zijn natuurlijke producten die groeien zonder de tussenkomst van mensen. Gekweekte parels ontstaan door tussenkomst van de mens in de vorm van het planten van een stukje weefsel in de schelp. Vandaag zijn het merendeel van de gebruikte parels gekweekt.

Idee voor moederdag: oorbellen met parels van Studex
Studex biedt verschillende oorbellen met parels voor het zetten van oorgaatjes met Studex Systeem 75. Met uitzondering van 1 ontwerp in 14K (585) geel-goud, zijn alle andere oorbellen met parels gemaakt van hypo-allergeen, verguld chirurgisch staal. De adviesprijzen zijn ongeveer € 18 per paar of € 59 per paar voor het 14-karaat gouden model. Deze oorbellen zijn beschikbaar bij Studex partners.

De Sensitive collectie van Studex, dat een goede keuze is voor iedereen die al oorgaatjes heeft, bestaat uit oorbellen met synthetische parels en diamanten tussen de 3 mm en 1o mm. Ze zijn gemaakt van hypo-allergeen, verguld chirurgisch staal. Deze oorbellen met parels zijn beschikbaar bij Studex partner winkels voor ongeveer € 15 per paar.

Wat er in het bijzonder leuk uitziet op moederdag, is een moeder-dochter look met matchende oorbellen: kleine steentjes of parels voor kinderen en grotere stenen of parels voor de moeders.

Op ons Pinterest bord “Moederdag: diamanten en parels” vind je enkele van de mooiste juwelen met diamanten en parels en een paar ideeën voor kleine geschenken die je zelf kunt maken voor moeder, samen met de kinderen.

We wensen alle moeders een geweldige moedersdag! Vier het uitbundig en – zoals Rihanna zingt – shine on like a diamond.

Fijne moederdag aan alle moeders van Studex