INHORGENTA MUNICH 2013, hal A1, M&M Uhren GmbH – Color Blocking Series – © Messe München GmbH
Ongeveer 30,000 beursbezoekers van 85 landen bezochten Inhorgenta Munich tussen 22 en 25 februari 2013. Een totaal van 1,237 standhouders toonden hun laatste collecties-een stijging van negen procent ten opzichte van vorig jaar. De beurs slaagde erin haar internationale status te verhogen-een derde van alle bezoekers en bijna de helft van alle standhouders bezochten München vanuit het buitenland om betaalbare luxe op het gebied van sieraden, uurwerken en lifestyle te ervaren. Dit jaar viert de beurs haar 40ste verjaardag en opende een nieuwe lifestyle-hal genaamd “Trends & Vision”.

INHORGENTA MUNICH 2013, hal C1, A. Ruppenthal KG – Delicate Steenkettingen – © Messe München GmbH
Zoals gezien bij Inhorgenta, zette een trend zich door die vorig jaar voor het eerst geïntroduceerd werd op catwalks tijdens de lente/zomer shows in de uurwerken- en sieraden industrie—neon kleuren. Voor degenen niet geloofden wat ze zagen vorig jaar, die zich voelden alsof ze weer in de jaren 80 waren, zullen verrast zijn. Juwelen, horloges, portemonnees of schoenen in neon geel, groen, fuchsia, roze, blauw, rood of oranje benadrukken simpelere outfits aan de ene kant maar gaan anderzijds prachtig samen met designer-mode in levendige neon-kleuren.

Hier volgen enkele voorbeelden van sieraden-ontwerpers en verkopers die de neon trend toepassen bij Inhorgenta Munich:

Piercing oorbellen van de Studex Neon Collection – © Studex Europa
In de nieuwe “Trends & Vision” hal B3, toonde Lizas haar qudo en Lizas collectie, inclusief armbanden in neon-kleuren. In de A. Ruppenthal stand in hal C1, sprankelden delicate steen-kettingen in neon groen en orange. In hal A2 presenteerd Studex Europa haar nieuw neon-collectie van oorbellen die speciaal ontworpen zijn voor het zetten van oorgaatjes. De veelvoud van kleuren van de Trollbeads, tentoongesteld door Eulit in hal B2 toonde ook haar aandeel in neon-kleuren.

De neon trend was nog opvallender bij de horloge-fabrikanten en verkopers:

INHORGENTA MUNICH 2013, hal B3, Pranda & Kroll GmbH & Co. KG – Baldessarini – © Messe München GmbH
In hal B3, toonde Pranda & Kroll de laatste innovaties van de Baldessarini horloge-collectie, die neon-groen accentueert. In hal A1, toonde M&M Uhren haar “Color Blocking Sets” met horloge-bandjes en details in verschillende neon-kleuren voor contrast met haar zwarte roestvrij-stalen horloges. M&M heeft zelfs bijpassend ringen toegevoegd aan de collectie. De uurwerken van Marc door Marc Jacobs en de hoeveelheid aan kleuren in de ice-watch collecties door albu.con waren ook opvallend.

INHORGENTA MUNICH 2013, hall B3, qudo - lizas collection – © Messe München GmbH
Styling tip: Combineer verschillende sieraden met een horloge. Haarlokken of ombre-haar, nagellak en make-up in neon-kleuren zijn een perfecte match. Je kunt een aantal voorbeelden bekijken op ons “Neon Trend 2013” pinbord op Pinterest bekijken.

In fashion, Oscar de la Renta, Versus alsook Versace, Proenza Schouler, Simone Rochas en Matthew Williamson illustreren hoe geweldig neon-kleuren er uit kunnen zien (enkele voorbeelden kunnen ook gevonden worden op “Neon Trend 2013”). Mijn absolute favorieten: deze blauwe schoenen met neon-roze hakken en neon-orange veters.

INHORGENTA MUNICH 2013, hall B2, EULIT-Werk Staude GmbH & Co. KG – Trollbeads – © Messe München GmbH
INHORGENTA MUNICH 2013, hall A1, Marc door Marc Jacobs – © Messe München GmbH
INHORGENTA MUNICH 2013, hall A1, albu.con GmbH, ice-watch – © Messe München GmbH