Oor piercing voor mannen: Stephan met 5 Studex oorbellen – afbeelding: © Stephan

Oor piercing voor mannen is een onderwerp dat veel minder wordt behandeld door de media dan oor piercing voor vrouwen of kinderen. Hoewel oorbellen niet zo gewoon zijn voor mannen als voor vrouwen, neemt de populariteit onder mannen toe. Een voorbeeld is Stephan (begin 30), die ons onlangs deze coole selfie van zijn linkeroor via Facebook stuurde met de volgende opmerking:

Ik probeerde wat nieuws uit met jullie systeem 😉

We vonden deze afbeeldingen zo tof dat we er meer over wilden weten. Hier is ons interview met Stephan:

Dat ziet er echt goed uit, Stephan. Waar en wanneer heb je je oren gepiercet?

Ik liet mijn oorgaatjes zetten bij een juwelier. De eerste twee in mijn vroege jaren twintig. Een zeer klassieke look: een aan de linkerkant, een aan de rechterkant. Twee of drie jaar later had ik weer een oorprik aan elke kant en na nog een paar jaar een derde aan beide kanten. En onlangs had ik er nog twee aan mijn linker oorlel toegevoegd in een juwelierszaak.

Als een man met oorbellen of zelfs meerdere oorbellen, voelde je je een vreemde eend in de bijt van je vriendenkring? En hoe reageerden de anderen?

Met mijn eerste oorbellen, een beetje, maar ik heb altijd positieve feedback ontvangen. Ondertussen dragen verschillende mannen in mijn vriendenkring oorbellen, sommige ook aan beide kanten.

Je draagt tot vijf oorbellen aan de linkerkant en drie aan de rechterkant. Vragen mensen je ooit naar je oorpiercings?

Nu, met dit patroon van vijf, hebben een paar mensen mij dat gevraagd. Daarvóór, helemaal niet. Ze zijn gewoon een deel van mij.

Hoeveel mannen in je vriendenkring denk je dat oorbellen dragen? Denkt u dat ear piercing voor mannen in opkomst of in verval is?

Hmm, moeilijk te zeggen … Maar ik denk dat het aantal toeneemt.

Ja, dat komt overeen met onze ervaringen. Weet je nog wat je triggerde om oorgaatjes te laten zetten of meerdere keren te laten piercen?

Het gebeurde gewoon, zonder specifieke reden. Ik vind het gewoon leuk.

Wat zou je aanbevelen aan andere mannen die erover denken om oorbellen te laten zetten?

Aan iedereen die denkt over oorpiercing voor mannen, zou ik zeggen: gewoon doen en er niet te veel over nadenken. Je kunt hier of daar in eerste instantie een opmerking horen, maar veel minder vaak dan je misschien denkt, en dan is het gewoon normaal. Ik zou ook aanraden om oorgaatjes aan beide kanten te laten zetten. Ik hou persoonlijk niet van een piercing aan een kant. Ook voor meerdere oorpiercings per oor: gewoon ervoor gaan. 🙂

Weet je welk oorpiercing-systeem en welk type oorbellen de juwelier heeft gebruikt?

Voor de eerste en tweede oorpiercings gebruikten ze nog steeds de oude ‘kanonnen’. Voor de derde en nu voor de laatste twee gebruikten ze Studex System75. De oorbellen zijn de Studex-bolletjes gemaakt van chirurgisch roestvrij staal.

Hartelijk dank, Stephan.

Neem contact met ons op om Studex partners die oorgaatjes zetten bij u in de buurt te vinden.